Logo
Boutos R&D Workshop | Επισκευή Κινητήρων – Blueprinting
15507
page-template-default,page,page-id-15507,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-5.7

Επισκευή Κινητήρων – Blueprinting

Η ακριβής εφαρμογή των κατασκευαστικών ανοχών βάσει των οποίων έχει κατασκευαστεί ένας κινητήρας είναι μια πραγματική πρόκληση για μας.

Ο κινητήρας αφού αποσυναρμολογηθεί πλήρως καθαρίζεται επιμελώς για την απομάκρυνση οποιονδήποτε επικαθίσεων και ξένων στοιχείων.

Στην συνέχεια μετρώνται σχολαστικά όλα τα επιμέρους εξαρτήματα. Ο στρόφαλος ζυγοσταθμίζεται οι μπιέλλες και τα έμβολα ζυγίζονται για την ακριβή εξισσορόπηση του βάρους τους. Επιλέγονται τα κατάλληλα « μέταλλα» για την μείωση των παρασιτικών τριβών ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επίτευξη του σωστού λόγου συμπίεσης.

Μέσω μίας επίμονης διαδικασίας πραγματοποιείται ο ακριβής χρονισμός των εκκεντροφόρων. Ανάλογα με την χρήση που προορίζεται ένας κινητήρας καθορίζονται και οι προδιαγραφές του. Ενας αγωνιστικός κινητήρας έχει πιο «χαλαρές» ανοχές  αλλά περισσότερη συμπίεση στοιχεία που σαφώς ενισχύουν σημαντικά  την απόδοση με αντίτιμο βέβαια την  ελαφρώς μειωμένη αξιοπιστία.

Κατά την διάρκεια της συναρμολόγησης χρησιμοποιούνται ειδικά λιπαντικά και πρόσθετα κορυφαίων εταιρειών με το αντίστοιχο ειδικό λιπαντικό να ολοκληρώνει την διαδικασία φροντίδας του ξαναγεννημένου κινητήρα .

Η επιβράβευση των προσπαθειών μας έρχεται μετά την φάση του αρχικού στρωσίματος όπου η σύγκριση των δυναμομετρήσεων πριν και  μετά το blueprinting πραγματικά εντυπωσιάζει!

ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ –ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ

Εχουμε την δυνατότητα σχεδιασμού, κατασκευής και μετατροπής αρκετών εξαρτημάτων μέσω ενός ιδιαίτερα εξελιγμένου προγράμματος στον υπολογιστή. Η εφαρμογή γίνεται στο ιδιόκτητο τριαξονικό CNC και του τόρνου TOS-SS40 που διαθέτουμε.

Επίσης παρέχουμε την δυνατότητα συγκόλλησης μεταλλικών εξαρτημάτων από διάφορα υλικά όπως το τιτάνιο,το αλουμίνιο και το μαγνήσιο μέσω των συστημάτων ΤIG-MIG που επίσης διαθέτουμε.